CE SUNT FACTORI DETRANSFER?Factorii de transfer sunt niste molecule mici care se gasesc in colostru ( primul lapte al mamei) si furnizeaza„ informatia de imunitate” din sistemul imunitar al mamei catre pruncul ei pentru a fi folosita in recunoasterea si lupta impotriva factorilor nocivi din mediu extern.
In asprul si ostilul mediu in care un nou nascut se gaseste la inceput, agenţi infecţioşi, cum ar fi viruşi, bacterii, ciuperci si paraziti pot sa ii puna viata in pericol noului nascut. Dar natura ne-a furnizat solutia cum sa protejam noul nascut de microbi. La nasterea noului prunc, mama ii administreaza „preparat natural imunizant”, care este inclus in primul lapte (colastru), ce il da copilului. Factorul de Transfer este un component cheie in acest lichid, este descoperirea cea mai importanta in domeniul sanatatii realizat in ultimele decenii. Factorul de Transfer este compus din mici molecule imunitare mesagere, ce produc organisme de cel mai ridicat nivel, care contin esenta mesajului imunitar. Rolul lor este de a transfera informatii de recunoastere d.p.d.v. imunologic spre celulele imunitare, ajutand astfel in a invata aceste celule imunitare de a se apara de o posibila invazie sau de invazia deja existenta in organism. Factorii de Transfer nu provoaca reactii alergice sau de alta natura. Aceasta inseamna ca Factorii de Transfer produsi de o vaca, sunt in egala masura eficace pentru o fiinta umana, ca si pentru o alta vaca. Aceasta emotionanta capacitate a dat nastere unei revolutii in domeniul medical, Factorii de Transfer joaca un rol important in medicina moderna, pentru combaterea SIDA, EBOLA si alti noi virusi, precum si combaterea vechii patologi cum este Tuberculoza.
Cel care a facut aceasta descoperire a fost Dr. H. Sherwood  Lawrence, in 1949, in timp ce studia tuberculoza. El a stabilit ca un raspuns imun ar putea fi transferat de la un donator catre un recipient, prin injectarea unui extract de celule albe ( leucocite) de la o persoana infectata anterior, dar sanatoasa in momentul de fata, catre un pacient nou infectat. A descoperit ca acest extract continea un factor capabil sa transfere imunitatea. El a denumit substanta ”factor de transfer”.
In urma observatiilor facute, s-a constatat ca viteii nealaptati, mureau in scurt timp chiar daca aveau de mancare din abundenta. In general se credea ca motivul era o infectie comuna. Cercetarile au aratat in schimb ca mama(vaca) administra la fat Factorul de Transfer prin colastru.
Prin transferul informatiei de la celula la celula, factorii de transfer asigura celulelor din noul mediu un sistem imunitar puternic.
Intrucat factorii de transfer care produc limfocite (leucocite - celule naturale cu rol semnificativ in procesul imunitar) sunt foarte importanti in memorarea si recunoasterea imuna, deteriorarea producerii acestora ar putea neutraliza repausul imun la persoanele sanatoase. Astfel prin introducerea factorilor de transfer se ofera uneori posibilitatea ca sistemul imunitar sa functioneze normal din nou.
Factorii de transfer sunt studiati de peste 60 de ani, timp in care au fost publicate peste 3.000 de lucrari. Acestia nu sunt utili numai pentru a preveni o boala, ci ajuta de asemenea si in cazul unei boli deja existente furnizand un raspuns imun corespunzator.
Actualmente, multi factori contribuie la slabirea in general a sistemului de aparare a corpului. Un aspect pozitiv este acela ca cercetatorii au descoperit un agent natural, care poate marii capacitatea de a combate bolile si a imbunatatii calitatea vietii multor persoane.
Descoperirea Doctorului Lawrence a venit in perioada descoperirii si utilizarii antibioticelor.
Factorii de transfer au fost folositi pe toata perioada epocii antibioticelor in diferite regiuni ale lumii precum China, Polonia, Italia si alte tari dar nu u fost niciodata disponibili in comert din lipsa tehnologiei.
In cei 50 de ani ai muncii pionieresti ai lui Lawrence s-au folosit aproximativ 40.000.000 $ in munca de cercetare, atestand beneficiile factorilor de transfer.
Factorii de Transfer sunt clasicele substante de comunicare imunitare descoperite recent. Un raspuns imunitar imatur poate sa dureze intre 10 si 14 zile pentru a se dezvolta complet. Aceasta se cheama hipersensibilitate intarziata, ce nu este mereu benefica. Factorii de Transfer pot sa ajute deoarece includ functiuni de a introduce/ajuta(factorii ce introduc) si functiuni de a elimina(factori ce elimina). Factorul ce introduce este component al Factorului de Transfer care transfera raspunsul imunitar in aparenta matur de la donator la beneficiar. A fost dovedit ca Factorii de Transfer introduc un raspuns imunitar in mai putin de 24 ore. De asemenea daca raspunsul imunitar este foarte activ si reactioneaza pe agenti inofensivi cum ar fi polenul sau pe celulele corpului nostru, nu e sanatos.
Eliminarea asa zisei reactii excesive ajuta la controlarea alergiilor si la evitarea bolilor autoimunitare. Pentru aceste motive, factorul ce introduce ca si factorul ce elimina fac parte dintr-o retea imunologica ce mentin echilibru in sistemul nostru imunitar. Si mai mult chiar, s-a dovedit ca administrarea pe cale bucala nu difera cu nimic de cea prin transfuzie, prin sange. S-a dovedit de asemenea ca administrarea pe cale bucala pe perioada lunga de Factori de Transfer este mai sigura. Noii nascuti si batranii sunt doua grupuri ce prezinta grad de risc marit de infectare. Factorul de Transfer e usor acceptat de aceste doua grupuri.
Factorul de Transfer constituie un sistem de mesaje de o inalta concentrare, proiectat de mama natura pentru a transfera importanta programere de la un individ la altul. Prin acest proces special a fost brevetat 4Life Factorii de Transfer concentrati ce pot fi extrasi acum de la colastra de vaca. Factorul de Transfer, ajuta corpul sa recunoasca si sa reactioneze impotriva invadatorilor externi cu care intra in contact.
Factorii de Transfer sunt formati pe trei fractiuni separate, ce echilibreaza sistemul imunitar pana ce produc un raspuns foarte eficace. Aceste fractiuni sunt: de preparare, Antigen Specific si de suprimare. Fractiunea de preparare este echivalent cu o pregatire, punand in “forma” sistemul imunitar. Fractiunea de antigen este specifica ca un grup de etichete, ce cauta si ajuta la identificarea caracterului important al inamicului infectat. Si in fine fractiunea de suprimare, este capabila sa recunoasca, sa infranga inamicul si sa calmeze sistemul imunitar pana la aducerea sa la nivelul normal.
Cei mai de seama oameni de stiinta si doctori din lume au stabilit beneficiile factorilor de transfer pentru un sistem imunitar remarcabil si de siguranta. In forma generica Factorii de Transfer servesc la informarea sistemului nostru imunitar la producerea unor agresiuni derivate din mediul inconjurator, alimente toxice (ce nu le cunoastem), anumiti virusi virulenti si microorganisme, reprezentand unul dintre mijloacele terapeutice promitatoare, intr-o multitudine de patologii, printre care si cancerul. Sanatatea noastra este influentata direct de sistemul nostru imunitar. Un sistem imunitar echilibrat si sanatos este de o importanta vitala atata timp cat corpul are abilitatea de a se apara de infectii. "Sta in puterea noastra sa creem un sistem imunitar ridicat, scopul major de progres pentru sanatatea umana” - Dr. H. S.  Lawrence.
Metodele de procesare care permit extractiile de factori de transfer la scala mare au fost de curand perfectate si au rezultat doar intr-un singur produs comercial disponibil in ultimii ani.
Pana in urma cu cca. un deceniu, Factorii de Transfer se foloseau ca si masuri compensatori la deteriorarea cauzata de chimioterapie.
Datorita naturii sale nutritionale Factorii de Transfer nu au nici-o contraindicatie, profilul lor proteic de joasa greutate moleculara, (cinci mii daltones sau cinci kilodaltones), sunt perfect asimilabili.
Robert Roberson - Consilier Stiintific al grupului de cercetatori 4Life Factor de Transfer, apreciaza ca aceasta descoperire este foarte importanta, ca si descoperirea penicilinei in 1928 de sir Alexander Fleming, sau ca introducerea vaccinului impotriva poliomielitei de Dr. Janos Salk in 1952.
Factorii de Transfer sunt folositi cu succes in tratamentul urmatoarelor tipuri de boli: virale, micotice, neurologice, parazitare, neoplastice, autoimunitare etc. Existand deja o buna comunicare intre celule, sistemul imunitar se prezinta ca un sistem de spionaj.
Spre deosebire de majoritatea suplimentelor imunitare, ce proportioneaza doar blocuri de constructie pentru o functionare a imunitatii apropiate, TF proportioneaza chiar si inteligenta imunitara. Sunt informatii de educare, ce determina sistemul imunitar sa fie activ si eficace.
Functii indeplinite de factorul de transfer sunt de stimularea a sistemului imunitar, de reprimare a sistemului imunitar foarte activ si comportarea acestuia ca un agent al sistemului imunitar.
CONCLUZIE:  Factorii de Transfer sunt extrase derivate si purificate din colastru (laptele matern) prin care se transmite noului nascut imunitatea, exclude provenienta farmaceutica si il face sa fie un produs absolut natural. D.p.d.v. biochimic sunt verigi compuse din zeci de aminoacizi ce inmagazineaza toata arhiva sistemului imunitar avand capacitatea de a-l transmite fatului. Au fost proiectate de mama natura pentru a transfera importante informatii imunitare.
Sistemul actual de aparare nu rezolva intreaga problematica, intrucat microorganisme ce se combateau inainte usor precum: staphilocicis, streptococis, f. coli, eterococi, enteric bacili, n. menigita, n. tubercolosa, plasmodiu, tricomonas, shigella, acum pscudomonas - sunt partial sau complet rezistente la tratamente, ba mai mult, se pare ca noi bacterii mortale si microbi apar in fiecare luna. Factorul de Transfer reprezinta garantia pentru a avea un sistem imunitar, sanatos, vital, inteligent si puternic.
Factorii de Transfer reprezinta descoperirea cea mai promitatoare in lupta impotriva bolilor cronice pentru urmatorul mileniu, studii foarte recente au relevat eficacitatea in tratarea a mai mult de 60 de boli grave cum ar fi: sida, alergii, artrite, astm, patologii de diabet, candida, maladia crohn, depresiile, fibromalgia, scleroze multiple, infectii cu bacterii, sindromul de oboseala cronic, artrite reumatoide degenerate, cancerul, lupus, etc.…ceea ce va deschide un orizont de speranta multor subiecti afectati de aceste boli.
Factorii de Transfer transmit inteligenta imunitara proportionata sistemului nostru imunitar, avand capacitatea de identificare, neutralizare si eliminare a toxinelor.
Nu au rolul de a vindeca in intelesul lingvistic medical, dar lucreaza pentru sistemul imunitar si il ajuta  “sa fie foarte inteligent”, iar ca rezultat, organismul nostru va sti sa elimine acea boala. Cum? Invatand celulele sistemului nostru imunitar in a cunoaste antigenele specifice (substante straine) si de a le elimina, fortand un raspuns specific si adecvat in orice ocazie.
Deoarece toti cercetatorii din domeniul medicinii au ajuns la concluzia ca toate bolile, cu putine exceptii, sunt datorate unui sistem imunitar defectuos si daca putem schimba sistemul deficitar cu unul eficient, vom putea preveni majoritatea bolilor si “prevenirea”, va fi cuvantul cheie pentru o buna sanatate a populatiei in viitor.